AdobeStock_326974170 Theater.jpeg

BEMUTATKOZÁS

"Boldog, aki felolvassa és boldogok, akik hallgatják ezeket a prófétai igéket, és megtartják azt, ami meg van írva bennük: mert az idő közel van." (Jelenések könyve 1.3)

 

A KultúrApostol Csoport irányításával és a "JÁRMIKA Jövőkép" Gyermek Alapítvánnyal karöltve a magyar színházi-, filmes-, és szinkron szakmák legnagyobbjainak bevonásával elkészítjük a teljes Biblia szöveghű, rádiójátékszerű feldolgozását. Mivel a mai rohanó világban sokan keresik és igénylik az elérhető színvonalas lelki útmutatást, ebben a formában bármikor elővehető, meghallgatható lesz a kívánt lelki táplálék.

A dramatizálásnak köszönhetően azokkal is könnyebb lesz megismertetni az Igét, akik valamiért távol tartották eddig magukat Tőle. A fejezeteket zenével, atmoszféra hangok létrehozásával színesítjük, így a színművészek által eljátszott és hangban megjelenített karakterek nagyobb hatással lesznek a hallgatókra is.

A közel 150 órányi hanganyagot ellátjuk elektronikus könyvjelzőkkel, így könnyen használható lesz akkor is, ha egy nagyobb részre kíváncsi valaki illetve, ha akár csak egy mondatot szeretne felidézni.

A hanganyagok elkészítéséhez a Magyar Bibliatársulat által 2014-ben kiadott Új fordítású revideált Bibliát használjuk (https://abibliamindenkie.hu/) a felvételeket a Golgota Gyülekezet budapesti stúdiójában (https://golgotabudapest.hu/) illetve a Mikroszinkron (https://mikroszinkron.hu/) műtermeiben készítjük el.

Az elkészült hanganyagot egy szerveren fogjuk tárolni, amihez regisztráció útján lehet majd hozzáférést kapni. Ez a szerver elérhető lesz asztali gépekről, tabletekről weblap formájában, podcastként, illetve speciális saját applikáció segítségével okos telefonokról is. A létrehozott és feltöltött felvételek meghallgatása ingyenes lesz, de támogatási céllal fejezeteket, könyveket vagy akár a teljes Dramatizált Bibliát is meg lehet majd vásárolni. Külön igény esetén akár hagyományos, analóg formában is rendelkezésre tudjuk majd bocsátani.

A kész produkcióból részleteket élő rádiójáték előadás formában kívánjuk a közönségnek is bemutatni! Később – az igényeknek megfelelően – országos és akár határon túli turnéra is örömmel elvisszük!

Célunk, hogy a Biblia a mindennapok részévé válhasson bárki számára.

A kezdeményezés korunk kiemelkedő színművészeinek előadása által művészi korlenyomatot is örökül hagy.